Openingstijden


Maandag t/m vrijdag


7.15-18.15 uur

Tante Tuit
Kruiskamplaan 1a
7152 GA Eibergen


T. 0545-725815
06-42608620


E. info@tantetuit.nl


Volg ons op Facebook
en Instagram!

Nieuws

Volg ons op Instagram en Facebook: Tante Tuit!

Bekijk hier onze maandelijkse nieuwsbrieven:

Korte nieuwsberichten:Maandag 5 juni 2023: Kom jij ook werken bij Tante Tuit in Eibergen?
Tante Tuit is een kleinschalig kinderdagverblijf waar wij 'het gevoel van thuis' benaderen.
Bij Tante Tuit staan de pedagogisch professionals vooraan. Zij doen het werk op de groep, met de kinderen en zijn in contact met de ouders. Zij werken autonoom en worden geïnspireerd en gecoached door een pedagogisch coach.
Wij zijn op zoek naar een leuke, enthousiaste betrokken pedagogisch professional, voor 28 tot 36 uur per week, die met ons en de kinderen leuke dingen wil beleven. Want als je weet dat je de belevenissen uit je jeugd je hele leven met je meeneemt, dan snap jij vast wel waarom wij graag willen, dat de kinderen van tante Tuit zoveel mogelijk leuke dingen beleven.
Natuurlijk met vertrouwde leuke mensen om hen heen en elke dag iets nieuws.
Nieuwe indrukken, nieuwe uitdagingen, nieuwe belevenissen. Avonturen waar je als kind ook nog wat van leert. En die helpen om zich te ontwikkelen tot.... tja, tot wat zij maar willen.
Wij zorgen voor de ervaringen waar zij op kunnen voortbouwen en maken herinneringen waar zij de rest van hun leven met plezier op terugkijken.
Dat doet Tante Tuit op een andere en heel bijzondere manier. Dat lees je terug op onze website, maar veel beter kun je het natuurlijk zelf komen ontdekken.
Daarom zoeken wij een collega, die echt het verschil kan maken voor en met kinderen. Als jij kinderen een veilige en vertrouwde huislijke omgeving kunt bieden én als jij het een uitdaging vindt om kinderen onvergetelijke herinneringen te bezorgen... Dan is dit dé baan voor jou, want zeg nou eens eerlijk, wie wil dit nu niet?
Wat mag je van ons verwachten?


 • Een goed salaris en een prima reiskostenvergoeding
 • 6 weken vakantie om inspiratie op te doen en je batterij weer op te laden
 • Een baan bij de leukste werkgever met mooie, unieke opvanglocaties
 • Ruimte voor scholing en persoonlijke ontwikkeling
 • Veel vrijheid om binnen de kaders autonome keuzes te maken
 • Korte lijntjes, snel schakelen en altijd in voor iets nieuws!
 • Een aanstelling voor voorlopig één jaar, daarna mogelijk voor onbepaalde tijd.


En uiteraard:


 • Arbeidsvoorwaarden op basis van CAO Kinderopvang
 • Inschaling in schaal 6 (van € 2.385,- tot € 3.192,- per maand) bij volledig dienstverband.


Wij zoeken jou als je...


 • Graag samenwerkt met leuke collega's op een vaste locatie in Eibergen
 • Kinderen elke dag weer een onvergetelijke dag weet te bezorgen
 • Stevig in je schoenen staat, weet wat je wilt en kunt.


Wat neem je mee?
Om bij Tante Tuit aan de slag te kunnen zoeken we een collega, die naast een diploma pedagogisch medewerker niveau 4, een groot hart heeft voor kinderen en hen meeneemt op avontuur. Als je ook nog in het bezit bent van je certificaat babyspecialist worden wij helemaal blij en maken wij graag snel met je kennis!
Ben jij die nieuwe collega?
Dan ontvangen wij jou met open armen voor een nadere kennismaking. Wij kijken samen met jou wat het beste bij jou past en hoeveel uur je kunt werken. Wij staan te springen om jouw komst. Reageer dus direct op deze vacature en stuur ons je motivatiebrief en cv. Kijk voor meer informatie op onze website: https://tantetuit.nl/
Soort dienstverband: Parttime, Tijdelijk
Contractduur 12 maanden
Parttime uren: 32 per week
Salaris: €2.385,00 - €3.192,00 per maand
Rooster:


 • Dagdienst
 • ma-vrStuur snel je sollicitatie op naar info@tantetuit.nl!


Zaterdag 29 april 2023: We kijken terug op een geslaagde feest!
Dank jullie wel voor jullie komst en gezelligheid.


Donderdag 6 april 2023: Wij feliciteren onze pedagogisch professionals!
Van harte allemaal met het behalen van de EHBO/BHV herhalingscertificaat.


Vrijdag 23 december 2022: Fijne Feestdagen!
Wij wensen iedereen fijne feestdagen en alvast alle goeds voor 2023!


Donderdag 1 december 2022: Fijn Sinterklaas weekend!
Wij wensen iedereen alvast een heel fijn Sinterklaas weekend!


Dinsdag 30 augustus 2022:
Pedagogisch Beleids-/werkplan en Beleid Veiligheid en Gezond zijn aangepast. Ieder jaar worden onze beleidsplannen herzien en zo nodig bijgesteld en aangepast. De nieuwe documenten staan online op onze website onder het kopje 'beleid'. Veel lees plezier!


Dinsdag 21 juni 2022: Functioneringsgesprekken weer van start
Aan het begin van het jaar krijgen alle medewerksters een jaargesprek waarin afspraken worden gemaakt over de individuele ontwikkeling van de pedagogisch medewerkster. Halverwege het jaar vinden dan de functioneringsgesprekken plaats
om te bekijken of deze ontwikkeling op koers ligt. De komende periode juni t/m september gaan deze gesprekken plaats vinden. Aan het einde van het jaar volgt dan nog een beoordelingsgesprek.

Dinsdag 17 mei 2022: Mentorschap en tien-minutengesprekken
Alle kinderen hebben een eigen mentor. Door de ‘eigen’ mentorkinderen is er meer ruimte voor de pedagogisch medewerksters om een paar kinderen echt goed te leren kennen. Invulling geven aan het mentorschap is veel meer dan een kind toewijzen aan een beroepskracht omwille één vast gezicht per kind voor het signaleren van problemen en gesprekken voeren met opvoeders.


Mentoring is een één-op-één interactief proces waarbij de mentor het leren van een kind begeleidt en ze zich samen op de persoonlijke ontwikkeling richten. Mentoren zetten hun kennis, bekwaamheid en (levens)ervaring in om kinderen te helpen hun ontwikkelingsdoelen te bereiken. Door een goede vertrouwensrelatie op te bouwen, zullen kinderen zich emotioneel veilig voelen bij ons!


Op Bitcare onder het kopje ‘relaties’ kunnen ouders zien wie de mentor is van hun kind(eren). In de maand mei kan het zijn dat de mentor is gewijzigd.


Nu de corona regels zijn versoepeld zijn de jaarlijkse tien-minutengesprekken weer op locatie.

Maandag 7 februari 2022: Welkom Imke!


Deze maand start Imke als stagiaire gespecialiseerd pedagogisch medewerker op Tante Tuit.
Imke welkom in het team en we wensen je heel veel succes en werkplezier!

Donderdag 13 januari 2022: Pedagogische coaching


Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich ontwikkelen door spelenderwijs zich te ontdekken, ervaren en beleven en te leren. Ook de medewerksters krijgen de kans om te ontdekken wie ze zijn, welke competenties ze beheersen en hoe zij verder kunnen groeien en ontwikkelen. Daarom vindt er coaching bij de dagelijkse werkzaamheden plaats. Tijdens de individuele coaching gesprekken (3 gesprekken per jaar) wordt samen gekeken naar de taal en interactievaardigheden, de competenties en de taakafspraken. Zelf reflectie speelt daarin een grote rol.
Pedagogisch Beleidsmedewerker voor Weijdeland Kinderopvang B.V. is Kim Kroekenstoel (directrice). Als pedagogisch beleidsmedewerker is zij verantwoordelijk voor de vertaling van het pedagogisch beleid naar de praktijk. Hierbij wordt vooral gelet op de praktische uitvoering van het beleid.


Zo ziet jaarlijks onze planning op Tante Tuit eruit:


Januari: Individueel jaargesprek: In dit gesprek wordt terug gekeken naar de beoordeling in december en er worden nieuwe taken/leerdoelen opgesteld voor het komende jaar om vereiste competenties te verbeteren.


Juni: Individueel functioneringsgesprek: In dit gesprek wordt het functioneren van het eerste half jaar bespreken en ook naar aanleiding van de coaching gesprekken op de groep. Voor dit gesprek werkt de pedagogisch beleidsmedewerker op de groep en bespreekt daar de ontwikkeling.


December: Individueel beoordelingsgesprek: Eénrichtingsverkeer gesprek, de jaarlijkse beoordeling. Zowel vereiste competenties worden beoordeeld alsook de wijze waarop de pedagogisch medewerkster door middel van het uitvoeren van taken hieraan gewerkt heeft.


Daarnaast worden er dit jaar drie workshops gegeven en ontvangen de medewerkers na afloop van workshop coaching op de groep door een externe pedagogisch coach. Dit zal Erika Coacht zijn. De drie workshops in 2022 zijn:


 • De ruimte als 3 e pedagoog
 • De rijke speelleeromgeving
 • Reggio Emilia

Donderdag 13 januari 2022: Vacature Pedagogisch medewerker


Kom jij ons team versterken? Wij zijn op zoek naar een gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Voor meer informatie stuur ons snel een mail: info@tantetuit.nl!

Vrijdag 24 december 2021: Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en alle goeds voor 2022!

Vrijdag 10 december 2021: Bedrijfsoverdracht Kindernet


Wij zijn een organisatie in Oost-Nederland, met verschillende locaties in Doetinchem, Zutphen, Deventer en Rotterdam.


Wij staan voor groei en ontwikkeling, en werken elke dag weer aan de kwaliteit in onze locaties.
Dit doen we `Net even anders`.


Vanaf 9 december 2021 vallen de locaties van Koetshuisje BV en Weijdeland BV onder het moederbedrijf Kindernet.


Echter er verandert niets in de locaties, het beleid en de personele organisatie.

Donderdag 25 november 2021: Sinterklaas activiteiten

Maandag 1 november 2021: Welkom in het team, Sanne en Myrthe!


Sanne en Myrthe komen ons team versterken, heel veel werkplezier toegewenst!

Woensdag 22 september 2021: Vacature Stafmedewerker Bureau Kinderopvang


Voor onze pedagogisch innovatieve kinderopvangorganisatie Weijdeland Kinderopvang, met 5 vestigingen in Beltrum, Eibergen en Arnhem, zoeken we een Stafmedewerker Bureau Kinderopvang met een 0.5 tot 0.6 FTE aanstelling in CAO kinderopvang schaal 8.


Lees hier de volledige vacature:


Wat zoeken we?
De stafmedewerker bureau kinderopvang werkt ten behoeve van het klantbeheer & kindplanning en personeelsbeheer & -planning. Bovendien neemt de stafmedewerker de directeur, mevrouw Kim Kroekenstoel, gedeeltelijk waar bij diens geplande afwezigheid. De stafmedewerker maakt deel uit van het bureauteam dat bestaat uit de directeur, de financieel administrateur en de stafmedewerker. De functie wordt uitgevoerd binnen een dienstverband van 20-24 uur per week met minimaal één vaste werkdag op het kantoor in Beltrum.


Taken
De stafmedewerker valt hiërarchisch onder onder de directie en maakt deel uit van het kleine bureauteam van directeur, financieel administrateur en de stafmedewerker. Je beheert de processen rond kindplaatsing, zoals planning en contracten, maar ook het personeelsbeheer.
Je fungeert als aanspreekpunt voor de assistent leidinggevenden van de vestigingen voor wat betreft de roosterplanning en kindplanning, maar ook voor personeelsleden, ouders/ verzorgers. Je levert een belangrijke bijdrage aan de informatieoverdracht door middel van nieuwsbrieven en updates op de websites zodat collega’s en ouders altijd optimaal geïnformeerd blijven.


Je bent een belangrijk aanspreekpunt en directe collega van de directeur en je vervangt die ook, bij geplande en kortdurende ongeplande afwezigheid van de directeur. Je maakt deel uit van incidenteel en structureel overleg over zaken die de continuïteit en kwaliteit van de organisatie betreffen. Voert in overleg met de directeur het wachtlijst- en plaatsingsbeleid uit voor de vestigingen en voert kennismakings- en introductiegesprekken met ouders/ verzorgers van kinderen en nieuwe collega's.


Wat verwachten we van je?
Je bent in het bezit van een HBO beroepskwalificerende opleiding op één van de omschreven beleidsterreinen met, wat ons betreft, een sterke voorkeur voor een opleiding op het gebied van personeelszaken.


Je hebt inzicht in organisatie- en administratieve processen en kleine organisaties en beschikt over actuele vaardigheden op het gebied van ICT en communicatie.
We vinden het verder belangrijk dat je een groot organisatietalent hebt, netjes werkt en een goed gevoel hebt voor communicatie en sociale vaardigheden. Je werkt zelfstandig, maar bent ook echt een team-mens.


Ons aanbod
We bieden de juiste kandidaat een geweldig interessante parttime functie in een flexibele, enthousiaste en gedreven kinderopvangorganisatie. We staan bekend als klantgericht en pedagogisch innovatief en dat willen we met jouw hulp ook graag zo houden!


Je werkzaamheden zijn wisselend maar altijd boeiend en zullen een uiterst zelfstandige werkhouding van jou vragen. Bij een fulltime dienstverband start de functieschaal met salaristrede 17 (€2.632 CAO kinderopvang) met een uitloop naar trede 29 (€3.562). Inschaling vindt plaats op basis van jouw ervaringsjaren. We gaan aanvankelijk een tijdelijk dienverband met jou aan van een half jaar, met zicht op verlenging.
De functie kan gedeeltelijk vanuit huis uitgevoerd worden, je kunt daartoe over een laptop beschikken.


We kijken uit naar jouw mail, waarin je jezelf presenteert of, als je eerst nog vragen hebt, stel die dan gerust aan Kim per mail aan kim.kroekenstoel@weijdelandkinderopvang.nl of telefonisch via: 0642608620.

Donderdag 16 september 2021: Hoera, onze Denise is pedagogisch professional van het jaar geworden! Van harte gefeliciteerd Denise!


Op ons kindercentrum tante tuit in Eibergen werkt Denise al vanaf het eerste begin. En wat een gedreven, getalenteerde kracht is het! Daarom hebben we haar onlangs aangemeld voor de landelijke verkiezing tot Pedagogisch Professional van het jaar, een verkiezing die door de vakvereniging PPINK wordt georganiseerd. En vanavond is de uitslag bekend worden, ze is niet alleen genomineerd maar ook verkozen tot beste pedagogisch professional van het jaar!

Tante tuit is twee jaar geleden van start gegaan als kleinschalige kinderopvang in Eibergen. De pedagogische visie van de rijke speelleeromgeving was nog niet bekend in dit gebied. Als eerste pedagogisch medewerkster van tante tuit is zij vanaf de opstart beeldbepalend geweest en in staat geweest onze pedagogische visie in de dagelijkse praktijk handen en voeten te geven. Ze ging uitdagingen, zoals het werken zonder wipstoeltjes of de ‘open’ slaapkamer enthousiast aan, in het volste besef dat dit belangrijke pedagogische keuzes waren. Ze droeg daarmee het belang van bewust handelen aan iedereen, collega’s maar ook aan de nieuwe ouders, uit.


Als je kijkt naar hoe Denise werkt valt meteen op dat ze een bewuste keuze heeft gemaakt om professional te zijn in haar vak. Meer dan in de branche gebruikelijk is, kan Denise een behoorlijke mate van onafhankelijkheid en zelfsturing toegedicht worden. Ze toont de discipline om de kennis op te zoeken die ze zelf vindt nodig te hebben om de ontwikkeling van de jonge kinderen die haar dagelijks toevertrouwd worden, optimaal te kunnen begeleiden. Ze neemt eigenlijk constant verantwoordelijkheid voor haar eigen ontwikkeling en volgt nu aan aanvullende opleiding tot Kindercoach. Heel knap!


Iets origineels bedenken is het liefst wat Denise doet. Ze zit boordevol ideeën, is creatief en muzikaal. Een verjaardag gaat nooit zomaar voorbij, is het kindje die dag niet op de opvang, dan springt Denise ’s ochtends vroeg achter haar keyboard en zingt ze samen met een collega ‘happy birthday’ op een filmpje dat via de app aan ouders en kind wordt gestuurd. Ook bij een nieuwe aanmelding ontvangen de ouders een persoonlijk filmpje om ze te bedanken voor de aanmelding. Denise betrekt zo de ouders actief bij de opvang als één grote familie. We zijn dus erg trots op haar.

Woensdag 15 september 2021: Finale verkiezing Pedagogisch Professional van het jaar!
Morgenavond is het dan zover; de finale van de verkiezing van de beste Pedagogisch Professional van het jaar! Onze eigen Denise is één van de drie kanshebbers op deze begerenswaardige titel en we hopen natuurlijk dat zij als winnaar uit deze eindstrijd zal komen.


Via onderstaande link kunnen jullie live bij de finale aanwezig zijn! Kijk mee en beleef dit spannende moment morgenavond vanaf 20.00 uur via: https://www.ppink.nl/nieuws/ppink-4daagse-16-9-online-finaleshow/


De stemlink verandert vanavond in www.kinderopvangtotaal.nl/ppink.


De laatste paar uren tot aan de finale kunnen jullie nogmaals jullie stem uitbrengen maar dan via bovenstaande link.


Alvast bedankt voor jullie steun aan Denise en nu maar hopen dat ‘the best may win!’

Woensdag 15 september 2021: Persconferentie
Zoals gisteravond in de persconferentie duidelijk is geworden, wijzigt het quarantainebeleid voor de kinderopvang en het onderwijs vanaf 25 september 2021. Bij een enkele besmetting in een groep of klas in de kinderopvang en het primair onderwijs, is het niet meer verplicht dat de hele groep of klas in quarantaine gaat en getest wordt.


We zijn opgelucht dat de quarantaineregels zijn aangepast. Voor ouders en kinderen was het een hele vervelende maatregel. Ouders moesten snel oplossingen zien te vinden en kinderen konden niet meer naar hun vertrouwde opvang.

Dinsdag 31 augustus 2021: Wordt onze Denise pedagogisch professional van het jaar?
Op ons kindercentrum tante tuit in Eibergen werkt Denise al vanaf het eerste begin. En wat een gedreven, getalenteerde kracht is het! Daarom hebben we haar onlangs aangemeld voor de landelijke verkiezing tot Pedagogisch Professional van het jaar, een verkiezing die door de vakvereniging PPINK wordt georganiseerd.


Wilt u ons helpen bij deze verkiezing en op haar stemmen? >> https://www.ppink.nl/verkiezing/


Waarom Denise als pedagogisch professional van het jaar?


Tante tuit is twee jaar geleden van start gegaan als kleinschalige kinderopvang in Eibergen. De pedagogische visie van de rijke speelleeromgeving was nog niet bekend in dit gebied. Als eerste pedagogisch medewerkster van tante tuit is zij vanaf de opstart beeldbepalend geweest en in staat geweest onze pedagogische visie in de dagelijkse praktijk handen en voeten te geven. Ze ging uitdagingen, zoals het werken zonder wipstoeltjes of de ‘open’ slaapkamer enthousiast aan, in het volste besef dat dit belangrijke pedagogische keuzes waren. Ze droeg daarmee het belang van bewust handelen aan iedereen, collega’s maar ook aan de nieuwe ouders, uit.


Als je kijkt naar hoe Denise werkt valt meteen op dat ze een bewuste keuze heeft gemaakt om professional te zijn in haar vak. Meer dan in de branche gebruikelijk is, kan Denise een behoorlijke mate van onafhankelijkheid en zelfsturing toegedicht worden. Ze toont de discipline om de kennis op te zoeken die ze zelf vindt nodig te hebben om de ontwikkeling van de jonge kinderen die haar dagelijks toevertrouwd worden, optimaal te kunnen begeleiden. Ze neemt eigenlijk constant verantwoordelijkheid voor haar eigen ontwikkeling en volgt nu aan aanvullende opleiding tot Kindercoach. Heel knap!


Iets origineels bedenken is het liefst wat Denise doet. Ze zit boordevol ideeën, is creatief en muzikaal. Een verjaardag gaat nooit zomaar voorbij, is het kindje die dag niet op de opvang, dan springt Denise ’s ochtends vroeg achter haar keyboard en zingt ze samen met een collega ‘happy birthday’ op een filmpje dat via de app aan ouders en kind wordt gestuurd. Ook bij een nieuwe aanmelding ontvangen de ouders een persoonlijk filmpje om ze te bedanken voor de aanmelding. Denise betrekt zo de ouders actief bij de opvang als één grote familie. We zijn dus erg trots op haar en willen haar heel erg graag in het zonnetje zetten!

Maandag 30 augustus: Welkom in het team Nikki!
Vanaf deze week komt Nikki Knippenborg stage lopen op tante tuit op de woensdag, donderdag en vrijdag. Wij wensen Nikki heel veel werkplezier en een leerzame periode toe en veel succes met haar opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker.

Woensdag 25 augustus 2021: Vacature pedagogisch medewerker
Wie komt ons team versterken? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste pedagogisch medewerker minimaal niveau 4. Uren zijn in overleg. Lees hieronder wat wij graag voor de kinderen willen op tante tuit. Spreekt jou dit aan en zou je graag in een kleinschalig team willen werken?


‘ Weet je wat tante tuit wil? ’


Als je weet dat je de belevenissen uit je jeugd je hele leven met je meeneemt, dan snap jij wel waarom wij graag willen dat jij zoveel mogelijk leuke dingen beleeft. Met vertrouwde leuke mensen om je heen en elke dag iets nieuws.


Nieuwe indrukken, nieuwe uitdagingen, nieuwe belevenissen. Avonturen waar je ook nog wat van leert. En die je helpen om je te ontwikkelen tot....tja, tot wat jij maar wilt.


Wij zorgen voor de ervaringen waar je op kunt voortbouwen en de herinneringen waar je de rest van je leven met plezier op terugkijkt. Dat doet tante tuit op een andere en heel bijzondere manier. Dat leggen we in deze website precies uit, maar veel beter kun je het natuurlijk zelf ontdekken.


Bij tante tuit schrijven we samen de eerste hoofdstukken van jouw levensverhaal. Dat is wat we je willen meegeven. Jij vertelt het, wij luisteren en helpen je verder op weg!


Team tante tuit
Maud, Denise, Maartje, Alexandra, Maaike en Joy


Geïnteresseerd? Bel gerust naar 06-42608620 of stuur ons een mail info@tantetuit.nl

Vrijdag 13 augustus 2021: Stem op onze Denise!

Zoals jullie al weten is onze Denise, genomineerd voor Pedagogisch Professional van het jaar!


In de onderstaande link het filmpje van het interview met haar.
Natuurlijk zouden wij het heel leuk vinden als Denise behalve genomineerd (waar we al heel trots op zijn) ook gekozen wordt!


Daarom willen we jullie vragen om een stem op haar uit te brengen.
Alvast heel hartelijk bedankt en we laten jullie natuurlijk weten wat de uiteindelijke uitslag is geworden.
De uitslag zal donderdag 16 september 2021 bekend gemaakt worden!


https://www.kinderopvangtotaal.nl/verkiezing/

Vrijdag 25 juni 2021: Denise is genomineerd voor Pedagogisch Professional van het jaar!

Dit jaar organiseren vakblad Kinderopvang en PPINK de verkiezing van Pedagogisch Professional van het Jaar. Tot en met 30 mei 2021 kon je een pedagogisch professional aanmelden. Wij hebben bij tante tuit onze medewerkster Denise Rondeel opgegeven omdat zij vanaf de start al betrokken is bij tante tuit!


Inmiddels is bekend geworden dat Denise daadwerkelijk als één van de genomineerden uit de bus is gekomen en willen haar hier natuurlijk heel hartelijk mee feliciteren.


Van de genomineerden verschijnt een video/vlog. Deze video/vlog kun je t.z.t. zien op www.ppink.nl. Ook volgt er nog een kleine opdracht vanuit de jury, waarbij de genomineerden kunnen laten zien wat ze in huis hebben.


Als de video’s/vlogs van de genomineerden online staan kan er gestemd worden. In het najaar zal tijdens een feestelijke uitreiking op de Dag van de Pedagogisch Medewerker (16 september 2021) bekend gemaakt worden wie de winnaar is geworden..

De winnaar is een jaar lang ambassadeur van het mooie vak van pedagogisch professional. Dat houdt bijvoorbeeld in dat zij geïnterviewd worden voor vakbladen of een rol krijgen als spreker of panellid bij een event van PPINK of KinderopvangTotaal.

Dinsdag 15 juni: Hieperdepiep Hoera tante tuit bestaat 2 jaar!
Vandaag bestaat tante tuit alweer 2 jaar, wat gaat de tijd snel! Dat vieren we vandaag gezellig samen met de kinderen.

Maandag 14 juni 2021: Functioneringsgesprekken weer van start...
Aan het begin van het jaar krijgen alle medewerksters een jaargesprek waarin afspraken worden gemaakt over de individuele ontwikkeling van de pedagogisch medewerkster. Halverwege het jaar vinden dan de functioneringsgesprekken plaats om te bekijken of deze ontwikkeling op koers ligt.


De komende weken vinden deze gesprekken plaats. Aan het einde van het jaar volgt dan nog een beoordelingsgesprek.

Donderdag 10 juni 2021: Pedagogische coach Erika Harbers
Door de invoering van de wet IKK zijn kinderdagverblijven, sinds 1 januari 2019 verplicht om coaching te regelen/ geven door een pedagogisch coach/ beleidsmedewerker. De pedagogisch coach is de spil tussen het pedagogisch beleid en de uitvoering hiervan. De pedagogisch coach helpt medewerkers in de kinderopvang bij het signaleren van knelpunten in hun werkzaamheden, kennis en vaardigheden en achterhaalt samen hun coaching behoeften.


Bij tante tuit doen wij dit door deze functionaris extern in te huren. Haar naam is Erika Harbers en zij is hiervoor speciaal opgeleid.


Erika is momenteel bezig om het team te helpen bij het in de praktijk brengen van pedagogisch documenteren. Medewerksters hebben begin dit jaar hierover een workshop gevolgd.

Zondag 9 mei 2021: Moederdag..
Wij wensen alle lieve mama's een hele fijne Moederdag, laat je vandaag verwennen.. De kinderen hebben iets moois voor jullie gemaakt! Geniet van elkaar!

Dinsdag 27 april 2021: Koningsspelen bij Tante Tuit!

Dinsdag 20 april 2021: Vergoeding SVB voor ouders die kinderopvangtoeslag krijgen.


Vanwege het coronavirus was de kinderopvang in Nederland van 16 december 2020 tot en met 7 februari 2021 gesloten. De overheid heeft ouders gevraagd tijdens de sluiting de kinderopvang door te betalen. Ook als ze er geen gebruik van maken.


Krijgt u kinderopvangtoeslag? Dan krijgt u een tegemoetkoming voor uw eigen bijdrage op basis van de ‘tijdelijke tegemoetkomingsregeling kinderopvang’ (TTKO).


De hoogte van de vergoeding hangt af van het aantal kinderen, het aantal opvanguren en uw verzamelinkomen. De overheid vergoedt van uw eigen bijdrage het deel tot en met het maximumuurtarief dat geldt voor de soort opvang (dagopvang, buitenschoolse opvang, gastouderopvang). De vergoeding die u krijgt verschilt mogelijk van de precieze eigen bijdrage die u betaalt. Hiervoor vragen we uw begrip.


U ontvangt begin juni vanzelf een brief van ons waarin staat hoeveel vergoeding u krijgt. In juni krijgt u het geld op uw rekening. Dit geldt voor de kinderopvang en voor de BSO.


Zodra wij meer weten, leest u dat op de website van het SVB: https://www.svb.nl/nl/kinderopvang


Voor de berekening van de vergoeding eigen bijdrage kinderopvang krijgen wij uw gegevens over de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst/Toeslagen. Zorg daarom dat uw gegevens bij de Belastingdienst/Toeslagen juist zijn.

Donderdag 15 april 2021: Problemen met onze sociale media
Door een technische storing hebben wij momenteel problemen met onze sociale media kanalen Facebook en Instagram. Hier wordt aan gewerkt, wij zijn zo snel mogelijk weer online!

Woensdag 14 april 2021: Wij zoeken versterking in ons team voor in de zomervakantie!
Ben jij afgestudeerd aan de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4? En zoek je nog een leuke baan? Informeer snel door een mailtje te sturen aan info@tantetuit.nl

Zaterdag 20 maart 2021: EHBO en BHV herhalingslessen


Zaterdag 13 en 20 maart was het weer zover; medewerksters konden hun kennis m.b.t. EHBO en BHV weer opfrissen op de door ons jaarlijks georganiseerde cursusdag (coronaproof).Maar wat is eigenlijk het verschil tussen EHBO ’s en BHV ‘ers?


Een EHBO’er is iemand die, zoals de naam het al zegt, de eerste hulp kan verlenen bij ongevallen. Dit zowel voor levensreddende eerste hulp als voor niet levensreddende eerste hulp zoals splinters, botbreuken, bloedneuzen, brandwonden, et cetera. In ons geval gaat het dus om kinder-EHBO. Een bedrijfshulpverlener (BHV’er) wordt opgeleid in (beginnende) brand bestrijden, alarmeren, ontruimen en communiceren en in het verlenen van levensreddende eerste hulp. Dit laatste betekent dat je leert te reanimeren (inclusief gebruik van de AED) en hoe te handelen bij actieve bloedingen, verstikking en verslikking. De BHV cursus is niet zozeer een uitbreiding op de EHBO cursus. Bij de EHBO cursus leer je meer vaardigheden met betrekking tot het verlenen van eerste hulp, terwijl je bij de BHV cursus naast het verlenen van eerste hulp ook leert om een pand te ontruimen en een beginnende brand te blussen. De BHV cursus biedt dus een iets gevarieerder pakket en is meer gericht op werksituaties.


Wij hebben ervoor gekozen beide trainingen te geven, hoewel dit wettelijk (nog) geen eis is, maar ook hier geldt ‘veiligheid voor alles!’

Zondag 7 februari 2021: Wauw, wat een plaatje! Veel sneeuwplezier allemaal!

Zaterdag 6 februari 2021: Aanwinst voor tuin Tante Tuit
Het stond al een tijdje op ons verlanglijstje, maar nu staan er dan ook echt; de opbergkast voor buiten en het speelhuisje met een modderkeuken voor in de tuin. Behalve het speelgoed voor in de zandbak passen ook de fietsjes in de kast en het buitenspeelhuisje heeft nu al een echte wasbak. We gaan de komende weken het huisje nog verder gezellig maken en ook de tafel met boomstronkjes als stoelen krijgen een mooie aankleding. Laat de sneeuw maar vallen. We zitten beschut! Dankjewel Gebroeders Pasman voor het mooie resultaat, we zijn er erg blij mee!

Dinsdag 2 februari 2021: Persconferentie
Zoals jullie vanavond onze minister-president Mark Rutte heeft horen aankondigen, staat het nu vast dat de kinderopvang (en het basisonderwijs) weer opengaat op maandag 8 februari. Wij zijn blij voor ouders en kinderen dat wij de kinderen vanaf aanstaande maandag mogen verwelkomen.

Vrijdag 18 december 2020: Kerst bij Tante Tuit!

Donderdag 26 november 2020: Sinterklaas bij Tante Tuit!

Zondag 22 november 2020: Tevredenheidsonderzoek 2020


Door middel van een tevredenheidsonderzoek hebben wij in november de ouders van tante tuit gevraagd naar hun mening over de geleverde kwaliteit van de dienstverlening. Meer dan 75 procent van de ouders hebben hier ook daadwerkelijk gebruik van gemaakt en ons gemiddeld een rapportcijfer gegeven van een 8,6.


Hier zijn we natuurlijk heel blij mee, maar geeft ons eerder de motivatie om op dezelfde manier voort te gaan in plaats van tevreden achterover te hangen. Met name onze pedagogisch medewerksters en het pedagogisch beleid scoorden hoog (respectievelijk 8,8 en 8,5).


Wij danken alle deelnemers aan dit onderzoek voor hun moeite en zullen over ongeveer twee jaar weer een dergelijk onderzoek doen om te kijken of we in staat zijn geweest deze hoge tevredenheid bij ouders vast te houden.


Hieronder het overzicht van de rapportcijfers:

Maandag 12 oktober 2020: Nieuwste beslisboom

Vrijdag 25 september 2020: Oranje rood gebied

Maandag 17 augustus 2020: Wijziging Corona protocol


 • Voor ouders en kinderen die terugkeren uit een land of een gebied met een oranje of rood reisadvies vanwege het coronavirus, geldt het dringende advies om bij thuiskomst 14 dagen in quarantaine te gaan. Dit geldt ook als het reisadvies tijdens de reis is veranderd naar oranje of rood. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar geldt als uitzondering dat zij wel naar de 5 buitenschoolse opvang en gastouderopvang (en naar school en sport) mogen, tenzij zij corona-gerelateerde klachten hebben of een huisgenoot met koorts en/of benauwdheid. Ouders mogen hun kinderen echter tijdens hun eigen 14 dagen thuisquarantaine niet halen of brengen. Voor kinderen tot 4 jaar geldt dat zij tijdens hun quarantaineperiode niet naar de kinderdagopvang of gastouderopvang mogen.


Laatste versie Corona protocol lees je hieronder:


Protocol%20Belhamels%20Kinderopvang%20corona%20maatregelen%20per%2017-8.pdf

Donderdag 13 augustus: Vacature pedagogisch medewerker


Wij zoeken een pedagogisch medewerker minimaal niveau 4 die ons team komt versterken. Voor meer informatie over de vacature neem contact op via info@tantetuit.nl.

Donderdag 30 juli 2020: Laatste versie Corona protocol


 • Kinderen van 0-4 jaar en kinderen in groep 1 en 2 van de basisschool mogen met een neusverkoudheid naar de kinderopvang, behalve als:
  * zij koorts (vanaf 38 graden) of andere klachten passend bij COVID-19 hebben.
  * een contact zijn van een patiënt met een bevestigde COVID-19 infectie.
  * een volwassen gezinslid hebben met klachten passend bij COVID-19 (verkoudheidsklachten en koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheid) en de testuitslag van het gezinslid is nog niet bekend.
  Als een school niet met reguliere klasindeling werkt, geldt de leeftijdsgrens t/m 6 jaar, ook voor de BSO.
 • Kinderen vanaf groep 3 met neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38 graden Celsius of koorts (38 graden Celsius of hoger) en/of plotseling verlies van reuk of smaak blijven thuis
  Als een school niet met reguliere klasindeling werkt, geldt de leeftijdsgrens vanaf 7 jaar, ook voor de BSO.
 • Kinderen mogen pas weer naar de opvang als zij 24 uur geen klachten meer hebben of een negatieve testuitslag hebben en naast verkoudheidsklachten verder niet ziek zijn.


Laatste versie protocol Corona maatregelen lees je hieronder:
Protocol%20Belhamels%20Kinderopvang%20corona%20maatregelen%20juli%202020.pdf

Maandag 8 juni 2020: Handige website Vergoeding eigen bijdrage online


De Sociale Verzekeringsbank (SVB), die de uitbetaling van de vergoeding van de eigen bijdrage kinderopvang van ouders verzorgt, heeft een website gelanceerd met daarop informatie over de compensatie.


Op deze website ‘Vergoeding eigen bijdrage’ kunnen ouders informatie vinden over de vergoeding, de wijze waarop het bedrag wordt berekend en wat ouders kunnen doen als ze het niet eens zijn met het bedrag. Daarnaast geeft de website een overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden.


Compensatieregeling eigen bijdrage ouders


Ouders die gedurende de sluiting van de kinderopvang hun facturen hebben doorbetaald, komen in aanmerking voor vergoeding door de overheid als zij kinderopvangtoeslag ontvangen. De uitvoering van deze compensatieregeling is een enorme operatie; ongeveer 500.000 ouders krijgen hun eigen bijdrage tot het maximumuurtarief vergoed.


Vergoeding op rekening


Ouders die recht hebben op een vergoeding, ontvangen eind juni een brief van de SVB. In deze brief staat dat zij de vergoeding in één keer rond 8 juli ontvangen op hun rekening. Om de hoogte en de berekening van het bedrag te zien, kunnen ouders naar de website van de SVB gaan waar zij kunnen inloggen met hun DigiD (Mijn SVB). Dit kan vanaf 20 juni a.s.


Gegevens Belastingdienst/Toeslagen


Ook kunnen ouders hier de gegevens zien waarmee de Belastingdienst/Toeslagen de vergoeding eigen bijdrage kinderopvang heeft berekend. Daarnaast wordt op een later moment een 088-nummer beschikbaar gesteld, dat ouders kunnen bellen met vragen die zij niet terugvinden op de website.

Maandag 18 mei 2020: Certificaat babyspecialist


Hoera!


Maud heeft succesvol het certificaat ‘Werken met Baby’s’ behaald!


#babyspecialist

Vrijdag 15 mei 2020: Chronische verkoudheid, astma of hooikoorts informatie


Iedereen met klachten van hoesten en/of neusverkoudheid en/of koorts moet thuisblijven totdat de klachten ten minste 24 uur over zijn. Dit geldt niet voor kinderen met bekende chronische luchtwegklachten; zij mogen wel naar de kinderopvang. Dan gaat het bijvoorbeeld om kinderen met astma of hooikoorts. Het kind mag naar de opvang als het herkenbare klachten heeft, die passen bij de aandoening. Krijgt een kind nieuwe klachten, dan moet het thuisblijven.


Zo nodig beoordeelt een aan de GGD verbonden jeugdarts of arts infectieziektebestrijding de situatie van het individuele kind, in overleg met ouders, kinderopvang en eventueel de huisarts of behandelend arts. Bij twijfel over de oorzaak van de klachten kan het kind getest worden om COVID-19 uit te sluiten of aan te tonen.


Ook bij een kind met nieuw ontstane milde klachten, die langer dan een week aanhouden, kan een test uitgevoerd worden als dit consequenties heeft voor de opvang.


Laatste versie protocol corona maatregelen lees je hieronder:

Lees hier onze laatste versie van het protocol corona maatregelen
Protocol Belhamels Kinderopvang corona maatregelen_1.pdf (324.22KB)

Vrijdag 8 mei 2020: Lees hier ons protocol corona maatregelen per 11 mei!

Protocol corona maatregelen
Protocol Belhamels Kinderopvang corona maatregelen.pdf (324.22KB)

We zien er ontzettend naar uit om alle kinderen weer te zien!

Woensdag 22 april 2020: Op maandag 11 mei gaan we weer open!


Op maandag 11 mei mogen we weer de deur van tante tuit openen voor de kinderen van al onze klanten. De komende weken zullen wij doorgaan met noodopvang voor ouders uit cruciale beroepsgroepen, maar daarna zijn gelukkig alle kinderen weer welkom!

Maandag 30 maart 2020: FAQ van ouders m.b.t. compensatie kosten kinderopvang
Lees hieronder onze brief m.b.t. veelgestelde vragen over compensatie kosten kinderopvang.

Veelgestelde vragen m.b.t. compensatie kosten kinderopvang
FAQ van ouders over compensatie kosten kinderopvang 30 maart 2020.pdf (183.12KB)

Vrijdag 20 maart 2020: Goed nieuws!


Twee minuten voor zes kwam er goed nieuws voor u en ons bij ons binnen! Ouders krijgen de kosten van de kinderopvang terug voor de periode dat ze hun kinderen niet mogen brengen!


Alle ouders krijgen de eigen bijdrage die ze betalen voor de periode van 16 maart tot en met 6 april terug, heeft het kabinet besloten. Ouders moeten wel eerst de rekening betalen en krijgen dan later het bedrag van de kinderopvangorganisatie terug gestort. De terggave geldt voorlopig tot en met 6 april 2020. Omdat de maatregelen tegen de Corona uitbraak ook tot dan gelden. Als de situatie aanhoudt dan kan de teruggavemaatregel verlengd worden.

Zondag 15 maart: Informatie over het corona virus!


Beste ouders,


U heeft waarschijnlijk ook net als ons gehoord dat alle kinderdagverblijven vanaf morgen gesloten zijn! Voor ouders met vitale beroepen zijn wij morgen vanaf 7.00 uur de gehele dag geopend (en de dagen daarna tot 6 april !). Informeer dus of het beroep dat u uitoefent op de lijst staat van vitale beroepen. Op de website Rijksoverheid.nl kunt u het overzicht van cruciale beroepsgroepen tijdens de COVID-19 uitbraak vinden! https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen


Heeft u morgen normaliter geen opvang, maar wel een beroep op de lijst met vitale beroepen en wilt u morgen opvang, laat dit via Bitcare of mailbericht aan Kim Kroekenstoel (kim@belhameltje.com) dan even weten zodat we de planning hierop kunnen aanpassen! Deze noodopvang geldt voor kinderen van 0-4 jaar.

Woensdag 11 maart: GGD inspectierapport 2020 staat online!


Het GGD inspectierapport 2020 is te lezen onder het kopje 'beleid'. Een positief en goed rapport, Tante Tuit voldoet aan alle voorwaarden!

Woensdag 11 maart: Vooraankondiging lezing voor ouder(s)/verzorger(s)


Lezing 'toekomst optimisme geïnspireerd door de wijsheid van kinderen'
Maandagavond 25 mei 2020 door Coby Goederond!


Als wij met de verwonderde blik van kinderen naar de wereld zouden kijken, zou die er heel anders uitzien. Dit klinkt erg logisch maar kunnen we hier ook iets mee? In mijn leven als oma en pedagoog in de kinderopvang ben ik gefascineerd geraakt door de bijzondere kwaliteiten van kinderen als ze de wereld ontdekken. Als je je ervoor openstelt, zie je puurheid, onbevangenheid, (eigen)wijsheid, optimisme en vooral verwondering. Kwaliteiten die juist nu in deze tijd zo goed van pas kunnen komen en die bij ons volwassenen vaak logischerwijs wat op de achtergrond zijn geraakt. Begrijpelijk, maar ook jammer, want hun frisse blik zou ons kunnen helpen om vanuit een ander perspectief te kijken. Kinderen leggen doordat ze vol verwondering en optimisme kijken vaak in alle eenvoud en onbevangenheid de essentie bloot.


Ik geloof dat ik iets van de kinderlijke wijsheid en verwondering kan leren door anders naar de wereld te kijken. De manier waarop je de wereld ervaart maakt uit wat je ziet en hoe je dat vertaalt in de manier waarop je met de wereld omgaat.Vanuit deze gedachte heb ik een door eenvoud uitblinkende benadering over duurzaamheid ontwikkeld. Want wat is er logischer dan liefdevol te zorgen voor alles van waarde, dat is duurzaamheid in zijn puurste vorm.


Elke dag maken we talloze keuzes. Laten we in die kleine alledaagse keuzes op zoek gaan naar wat we WEL kunnen doen.


Gewoon in de keus van het speelgoed, je eten, je kleding en andere kleine eenvoudige dingen. Hoe klein dat ook mag lijken, het is mijn druppel op de gloeiende plaat, in het vertrouwen dat veel druppels samen een oceaan van verschil kunnen maken. Elke druppel is er één! In deze workshop sta ik stil bij de mooie kwaliteiten van jonge kinderen en de manier, waarop die ons kunnen inspireren. Daarnaast ga ik graag met u in gesprek over de concrete mogelijkheden die deze inspiratie kan hebben.


Coby Goederond!


Wat:             Lezing ‘toekomst optimisme geïnspireerd door de wijsheid van kinderen’
Wanneer:      Maandagavond 25 mei 2020
Tijd:             19.15 uur inloop, 19.30 start lezing!
Locatie:         ’t Belhameltje, severtweg 6a in Beltrum


Neem gerust een vriend/of vriendin mee!
Geef je op vóór 22 mei 2020 door een mailtje te sturen naar tantetuit@gmail.com en geef daarbij aan met hoeveel personen je komt!

Maandag 2 maart: Brief ouder(s)/verzorger(s) m.b.t. het corona virus


Wij nemen de komende weken extra maatregelen. Voor de komende weken zijn dit de volgende maatregelen:


 1. Bij binnenkomst zal worden gevraagd om jullie handen te desinfecteren met de desinfecterende handgel;
 2. Ook zullen wij strikt handelen bij ziektes van kinderen. Zie hiervoor ons ‘Beleid Veiligheid en Gezondheid’, deze is te lezen op onze website onder het kopje 'beleid'


Bij voorbaat dank voor jullie medewerking!

brief ouder(s)/verzorger(s) m.b.t. corona virus
brief ouder(s) - verzorger(s) m.b.t. coronavirus.pdf (370.01KB)

Hygiëne maatregelen rondom corona virus
Poster (hygiene)maatregelen rondom Coronavirus.pdf (911.54KB)

Vrijdag 20 februari: Vaccinatie verplicht stellen voor alle kinderopvang


Vaccinatie moet verplicht worden op alle kinderdagverblijven. Dat vinden de VVD en de SP in de Tweede Kamer. Zij komen met een eigen wetsvoorstel dat aanzienlijk verder gaat dan een eerder plan van D66. Het kabinet en de werkgevers bepleiten een heel andere aanpak.


Dit is gericht op betere voorlichting aan ouders die hun kinderen niet willen vaccineren.


Een eerder voorstel van D66, waarin kinderdagverblijven kinderen moesten kunnen weigeren die niet zijn gevaccineerd, stellen is inmiddels van de baan. De SP noemde dit plan een haastklus. ‘Als de vaccinatiegraad te laag wordt, moet je dat niet aan de markt van kinderopvang overlaten maar moet de overheid de norm stellen’, aldus SP-Kamerlid Maarten Hijink in dagblad Trouw.

Vrijdag 20 februari: Medewerkers kinderopvang krijgen 5,5% meer loon


FNV Zorg & Welzijn heeft met werkgeversorganisaties BK en BMK afspraken gemaakt over een nieuwe cao voor de 100.000 kinderopvangmedewerkers in Nederland.


Medewerkers in de opvang krijgen in de cao-looptijd van 18 maanden een structurele loonsverhoging van minimaal 5,5%.


Voor medewerkers in de onderste schalen loopt dit zelfs op tot zo'n 6%. Ook voor stagiairs zijn er afspraken gemaakt; zij hebben weer recht op een stagevergoeding. Voorheen was dit nog optioneel en aan de werkgever om te bepalen. De nieuwe CAO treedt per 1 januari 2020 in werking.


Tante Tuit had in de nieuwe tarieven van 2020 rekening gehouden met deze loonsverhoging.

Donderdag 13 februari: Pedagogisch Coach


De kwaliteit van de pedagogisch medewerksters is belangrijk. De pedagogisch beleidsmedewerker coacht de medewerkers daarom bij de dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast houdt de pedagogisch beleidsmedewerker zich bezig met de ontwikkeling van pedagogisch beleid. Pedagogisch Beleidsmedewerker voor Tante Tuit is Kim Kroekenstoel (vestigingsmanager). Kim Kroekenstoel is in het bezit van het Hbo-diploma: Pedagogisch Management Kinderopvang. Elk jaar in de eerste week van januari stelt de vestigingsmanager vast, hoeveel uur inzet vereist is voor zowel de beleidsvorming als de coaching. De vestigingsmanager bepaalt wanneer de coaching uren ingezet worden, hiervoor hebben wij wel een basis jaarplanning. Alle pedagogisch medewerksters (vast contracten en flexibele contracten) krijgen coaching per jaar. De rekensom voor de coaching per organisatie is: 10 uur x aantal fte’s. Er is geen minimum gesteld aan het aantal coachingsuren per beroepskracht. Ook is de wijze van verdeling van de coachingsuren over de beroepskrachten niet voorgeschreven. Er is alleen een minimum gesteld aan het totaal aantal coachingsuren per kinderopvangonderneming. Jaarlijks wordt er een berekening gemaakt voor het komende jaar via de rekentool op: https://www.1ratio.nl/rpb. De rekensom voor het pedagogisch beleid is: 50 uur per jaar per locatie. Tante Tuit kent één locatie. Op Tante Tuit ziet de jaarplanning voor de coaching per medewerker er als volgt uit:


Januari: Individueel jaargesprek: In dit gesprek wordt terug gekeken naar de beoordeling in december en er worden nieuwe taken / leerdoelen opgesteld voor het komende jaar om vereiste competenties te verbeteren. 1 uur per medewerker (gesprek) 1 uur per Medewerker (voorbereiding op gesprek) Pedagogisch beleidsmedewerker Pedagogisch medewerkster.


Juni: Individueel functioneringsgesprek: In dit gesprek wordt het functioneren van het eerste half jaar besproken ook naar aanleiding van de coaching gesprekken op de groep. Voor dit gesprek werkt de pedagogisch beleidsmedewerker op de groep en bespreekt daar de ontwikkeling. 1 uur per medewerkster (voorbereiding op gesprek) Pedagogisch beleidsmedewerkster.


Oktober: Groepsniveau pedagogische kwaliteit meten: In het centraal overleg in oktober wordt gezamenlijk gereflecteerd op de pedagogische kwaliteit op groepsniveau. Per groep worden jaarlijks instrumenten ingezet om de kwaliteit van de groep objectief te kunnen meten. 2 uur voor alle medewerkers.


December: Individueel beoordelingsgesprek: Eénrichtingsverkeer gesprek, de jaarlijkse beoordeling. Zowel vereiste competenties worden beoordeeld alsook de wijze waarop de pedagogisch medewerkster door middel van het uitvoeren van taken hieraan gewerkt heeft. ½ uur per medewerker ½ uur voorbereiding Pedagogisch beleidsmedewerker en pedagogisch medewerker.


Voor meer informatie hierover lees ons pedagogisch beleidsplan onder het kopje 'beleid'.

Woensdag 15 januari: Mooi krantenartikel in de Groenlose Gids!

Donderdag 9 januari: De Nationale Voorleesdagen komen er weer aan!


Tijdens de Nationale Voorleesdagen, die landelijk starten met Het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 22 januari 2020, leest iedereen voor uit Het Prentenboek van het Jaar, Moppereend (Lemniscaat).


Moppereend gaat gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog. Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.


Ook bij Tante Tuit doen wij mee aan de voorleesdagen, iedere dag zullen wij aandacht besteden aan het prentenboek, door middel van voorlezen en het bedenken activiteiten.

Woensdag 1 januari: Happy New Year!Een nieuw jaar…Wij wensen jullie allemaal een fijn, gezellig, knus, gelukkig, mooi, liefdevol, plezierig, goed, leuk, spannend, smaakvol, spetterend, blij en een prachtig nieuwjaar toe...2020…

24 december 2019: Fijne Kerstdagen!


Vandaag een heerlijke en gezellige kerstbrunch samen gehad!


We zingen liedjes bij de kerstboom en smullen van de heerlijke broodjes!
"Kling, klokje, klingelingeling, kling, klokje, kling. Kerstmis is gekomen, kaarsjes in de bomen, laat ons alle mensen geluk en vrede wensen"!

2 december 2019: Sinterklaas weer in het land!


Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje! We zingen, we lezen sinterklaas boeken voor, knutselen een grote stoomboot, bakken pepernoten en nog veel meer.... Volop leuke Sinterklaas activiteiten!

31 oktober 2019: Première filmpje Tante Tuit


Nee, geen film van ome Willem maar een film voor onze locatie Tante Tuit!


In opdracht van ons heeft Edrone een leuk informatief filmpje gemaakt voor potentiële nieuwe klanten. Deze film komt op onze website en kan op beurzen en andere evenementen worden gebruikt om promotie te maken voor onze locatie in Eibergen.


Bij de filmopnames is gebruik gemaakt van een echte drone zodat je ook kunt zien hoe Tante Tuit er vanuit de lucht uit ziet. Bij de opnames hadden we gelukkig mooi weer want dan ziet alles er toch net iets vrolijker uit!


Woensdag 6 november houden we de première!

28 oktober 2019: Hieperdepiep Hoera!


Onze Maud is jarig! Feest op tante tuit!


Hé Kanjer!


Dit is je verjaardag..
Je verjaardag gaat zomaar niet voorbij..
Want de jarige ben jij..


Daarom zijn we zo blij en zingen wij:
'Hiep Hiep Hoera!'


Hé Kanjer,


Dit is je verjaardag...
Je verjaardag gaat zomaar niet voorbij...
Met een welgemene wens voor een heel bijzonder mens..
En krijg jij je eigen liedje van ons..


Van harte gefeliciteerd Maud!
Fijne verjaardag!


Veel liefs team Tante Tuit!

16 oktober 2019: Samenwerking LO en CO en Tante Tuit


Yes! Een supertoffe samenwerking tussen Sjoukje Geelink, fotograaf onder de naam LO en CO fotografie en tante Tuit en juffrouw Bellefleur. Schrijf jij jullie kind(eren) in dan ontvang jij een tegoedbon van €50,- van LOenCO fotografie voor een fotoshoot naar keuze* (m.u.v. minishoots). En geloof ons, dit wil jij! Sjoukje staat voor less is more, puur, lichte maar warme kleuren. Rust en eenvoud. Zij ontvangt haar klanten thuis in de “thuis-studio” of op locatie, dit kan op een buitenlocatie of bij jullie thuis zijn. Neem alvast een kijkje op haar website: www.loenco.nl

13 oktober 2019: Tante Tuit op zwangerschapsbeurs in Eibergen


Weten waar je moet zijn als je hulp nodig hebt en er ook een gezicht bij hebben. Dat is het doel van de zwanger- en ouderschapsbeurs die zondag 13 oktober in het Muldershuis in Eibergen werd gehouden. Tante Tuit was één van de standhouders met Maud en Kim als vertegenwoordigers.


Een dergelijke beurs was en is er nog niet in het oosten des lands. Mogelijk verklaart dat de grote belangstelling van standhouders. Er deden er dit jaar bijna twee keer zo veel mee als de vorige keer De beurs is met name voor kleine regionale ondernemers, zoals Tante Tuit.


Behalve stands is er dit jaar ook een programma met activiteiten en lezingen. De beurs is Kim en Maud goed bevallen. Behalve de strategische plek bij de ingang, zorgde ook een grote banner bij de ingang dat mensen letterlijk niet om ons heen konden. Door mensen ook actief aan te spreken, volgden er talrijke kennismakingsgesprekken waaruit ook afspraken voor rondleidingen volgden.

7 augustus 2019: Mentoring op Tante Tuit


Alle kinderen op tante tuit hebben een eigen mentor. Omdat wij heel kleinschalig zijn, is dit Maud of Denise. Door de ‘eigen’ mentorkinderen is er meer ruimte voor de pedagogisch medewerksters om een paar kinderen echt goed te leren kennen. Invulling geven aan het mentorschap is veel meer dan een kind toewijzen aan een beroepskracht omwille één vast gezicht per kind voor het signaleren van problemen en gesprekken voeren met opvoeders.


Mentoring is een één-op-één interactief proces waarbij de mentor het leren van een kind begeleidt en ze zich samen op de persoonlijke ontwikkeling richten. Mentoren zetten hun kennis, bekwaamheid en (levens)ervaring in om kinderen te helpen hun ontwikkelingsdoelen te bereiken. Door een goede vertrouwensrelatie op te bouwen, zullen kinderen zich emotioneel veilig voelen op tante tuit!


Op Bitcare onder het kopje ‘relaties’ kunnen ouders zien wie de mentor is van hun kind(eren).

1 augustus 2019: Hieperdepiep Hoera!


Onze Denise is jarig! Feest op tante tuit!


Hé Kanjer!


Dit is je verjaardag..
Je verjaardag gaat zomaar niet voorbij..
Want de jarige ben jij..


Daarom zijn we zo blij en zingen wij:
'Hiep Hiep Hoera!'


Hé Kanjer,


Dit is je verjaardag...
Je verjaardag gaat zomaar niet voorbij...
Met een welgemene wens voor een heel bijzonder mens..
En krijg jij je eigen liedje van ons..


Van harte gefeliciteerd Denise!
Fijne verjaardag!


Veel liefs team Tante Tuit!

29 juli 2019: Gevelbord Tante Tuit!


Een bescheiden naambord langs de stoep en een vlag met naamlogo aan de luifel gaven al enige tijd onze aanwezigheid op de Kruiskamplaan 1a aan. Maar sinds kort wordt ook de gevel versierd met ons herkenbare naamlogo. De parkeerplaatsen voor ons pand zijn sinds kort ook voorzien met logobordjes, zodat ook hier geen misverstanden kunnen ontstaan. Klusjesman Benny dankjewel voor het vakwerk en dat je altijd voor ons klaar staat!

25 juli 2019: Vandaag zijn de winnaars van onze zwangerschapsactie bekend gemaakt!


Volg ons op Facebook en Instagram! De winnaars zijn bekend gemaakt via onze Facebook- en Instagram pagina!

11 juli 2019: Kom op bezoek bij Tante Tuit!
Vraag gerust een vrijblijvende rondleiding aan om de sfeer te proeven en voor meer informatie! Stuur een mailtje naar info@tantetuit.nl of bel 06-42608620! #weeswelkom

4 juli 2019: Zomerse sferen bij Tante Tuit in Eibergen!

20 juni 2019: Onze nieuwe wasbak in de toiletruimte voor de peuters is klaar!

17 juni 2019: Wauw, wat was het een geslaagde officiële opening!

5 juni 2019: Officiële opening Tante Tuit

22 mei 2019: Gastcollege mét werkbezoek bij Tante Tuit
Op woensdag 22 mei werd er een interessant gastcollege gegeven door dr. Ine van Liempd op kinderdagverblijf tante tuit in Eibergen. Een kleine dertig professionals van verschillende organisaties uit de kinderopvang branche waren op uitnodiging van dit nieuwe kinderdagverblijf naar Eibergen gekomen om Van Liempd te horen spreken over haar promotie-onderzoek, waarin zij bestudeert hoe de inrichting van de ruimte van een kinderdagverblijf het spel en dus ontwikkeling van jonge kinderen kan beïnvloeden. Zij concludeert in haar betoog dat de manier waarop de speelruimte is ingericht veel invloed heeft op de manier waarop kinderen samen, alleen of naast elkaar spelen. Ook beïnvloeden de indeling van de ruimte en de materialen die aangeboden worden de manier waarop kinderen de ruimte gebruiken en onderzoeken.


Na deze lezing kregen de deelnemers een rondleiding door tante tuit als voorbeeld van hoe kleinschaligheid en hoge kwaliteit hand in hand kunnen gaan en hoe de aanbevelingen uit het promotie-onderzoek van dr. Ine Van Liempd in de praktijk gebracht kunnen worden.

30 april 2019: Onze tuin is klaar om heerlijk buiten te kunnen eten en onze moestuin groeit en bloeit volop! #natuurbeleving #buitenleven

19 april 2019: Certificaat 'Werken met baby's'

Hoera, onze Denise heeft succesvol het certificaat
'Werken met baby's van het NJI behaald!


Gefeliciteerd Denise!

Woensdag 3 april 2019: We staan in de krant, Berkelland Nieuws!

Sfeerimpressie foto's

Zaterdag 16 maart 2019: De vloeren worden vandaag gelegd!

Zaterdag 9 maart: Het shoppen en inrichten is begonnen!
We zijn bijna klaar voor de open dagen >> vrijdag 29 en zaterdag 30 maart van 10.00 - 14.00 uur! Neem alvast een kijkje van de sfeer in onze huiselijke leeromgeving!

Dinsdag 5 maart: Open dagen!
Op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart aanstaande hebben wij bij Tante Tuit open dagen! Heb je interesse om in de (nabije) toekomst van onze opvang gebruik te maken dan is dit een mooie gelegenheid om een eerste indruk te krijgen. Ook ons vaste team van pedagogisch medewerksters zijn deze dag op locatie aanwezig! Noteer alvast in jullie agenda: 29 en 30 maart van 10.00 - 14.00 uur! Kun je één van deze dagen niet en zou je toch graag een kijkje willen nemen dan kan dit natuurlijk ook. Stuur een mail naar info@tantetuit.nl dan maken we een afspraak!

Maandag 4 maart: Uit ervaring weten wij dat kinderen buiten het liefst in de zandbak spelen. Daarom neemt de zandbak in de speeltuin van tante tuit een belangrijke plaats in. We hebben gekozen voor een groot formaat met een rand waarop ook nog lekker gezeten kan worden. Twee grote Moerbeibomen in dakvorm zorgen voor de schaduw boven de zandbak.

Dinsdag 19 februari: We zijn begonnen met onze (speel)tuin!
Biljoen Groen is begonnen met de aanleg van onze (speel)tuin!

Dinsdag 6 februari: Vacature Pedagogisch Medewerker / Assistent Leidinggevende

Ben jij die enthousiaste, opvoedkundig professional? Heb je grote affiniteit met kleinschaligheid? Ben je ook nog eens sterk en spontaan, kun je goed samenwerken en ambitie om door te groeien naar leidinggevende functie?


Dan zoeken we jou, echt!


Functie-eisen
Je bent minimaal 4 dagen in de week beschikbaar;


Je hebt een diploma van een kindgerichte MBO niveau 4 of
Hbo-opleiding conform de eisen van de cao kinderopvang;


Je beschikt over goede sociale en
communicatieve vaardigheden;


Ambitie om door te groeien naar de
functie assistent-leidinggevende;


Je hebt oog voor ieder kind en handelt
altijd vanuit openheid en respect;


Je brengt je eigen kwaliteiten mee.
We zoeken altijd naar divers talent!


Bedrijfsprofiel
Tante tuit is een gezellig kleinschalig kinderdagverblijf voor kinderen van 0-4 jaar. Wij hebben een duidelijke pedagogische visie, waarmee we kinderen stimuleren zich spelenderwijs te ontwikkelen. Als organisatie zijn we leergierig, gedreven en gaan we voor de beste kwaliteit. Onze werksfeer is informeel;


Contactinformatie
Voor aanvullende informatie kun je bellen met Kim Kroekenstoel, vestigingsmanager, bereikbaar via telefoonnummer 06-42608620.

Maandag 4 februari: Aannemer Penterman goed op dreef


Dankzij het koude vriesweer buiten konden de mannen van aannemersbedrijf Penterman uit Eibergen veel werk binnen verzetten. Het sloopwerk is al achter de rug en ook de installateur is begonnen met de werkzaamheden. Alles verloopt nog op rolletjes en we liggen nog prima op schema.

Maandag 21 januari: Wij maken gebruik van Bitcare


Op ieder moment van de dag kun je met de Bitcare app precies zien hoe goed jouw kind het heeft op het kinderdagverblijf. Zorgeloos werken en weten dat jouw kind in goede handen is. Hoe fijn is dat!


Met Bitcare worden gedurende de dag activiteiten en foto’s met je gedeeld. Ook kun je heel gemakkelijk chatten met leidsters op de groep. Verlof, verzuim, ruil- en extra dagen zijn eenvoudig aan te vragen. Super handig!


Met Bitcare blijf je altijd op de hoogte van alle gebeurtenissen en de ontwikkeling van je kind. Zo hoef je niets te missen. In het ouderportaal heb je direct inzicht in het contract, de planning, documenten en facturen van je kind. Ook vind je hier het digitale dagboekje, waarin je precies het verloop van de dag met alle activiteiten en foto’s kan inzien.

Vrijdag 18 januari: Buiten slapen en natuurbeleving


Op tante tuit slapen dagelijks kinderen buiten in de gecertificeerde buitenbedjes van Lutje Potje. In Scandinavische landen weten ze het al heel lang: Buiten slapen is gezond!


Kinderen die buiten slapen maken door het zonlicht meer vitamine D aan. Ook hebben kinderen die buiten slapen minder last van verkoudheid. Dit omdat de luchtkwaliteit buiten beter is dan binnen. Veel kinderen slapen buiten rustiger, dieper en langer.


Voordelen voor baby’s die buiten slapen:
Slapen langer, slapen ’s nachts ook beter binnen, zijn minder vaak ziek, worden met een beter humeur wakker, gezonde buitenlucht, vitamine D door veel zonlicht!

Vrijdag 11 januari:

Op 29 januari aanstaande zal Biljoen Groen beginnen met de aanleg van de (speel)tuin van tante tuit. Het ontwerp is mede in goed overleg met de buren tot stand gekomen en dat geeft een fijn gevoel!

Donderdag 3 januari: Coming soon Tante Tuit kinderdagverblijf bord aan de weg!

Woensdag 2 januari: Babyspecialist!
Vanaf 2019 moeten kinderopvangorganisaties aan de slag met het bijscholen van pedagogisch medewerkers op babygroepen. Dit is één van de eisen uit de Wet IKK. Om de kwaliteit van baby-opvang te verhogen, moet de kennis over baby's van pedagogisch medewerksters die met deze doelgroep werken, verbeteren. Baby's vragen om een andere benadering dan dreumessen, peuters en schoolgaande kinderen. Hoe gaan wij bij tante tuit deze kwaliteitsslag vorm geven?


Onze vestigingsmanager Kim Kroekenstoel heeft op dinsdag 11 september 2018 een speciale opleiding gevolgd in Utrecht om pedagogisch medewerksters een training te kunnen geven.


Wat komt in deze training onder andere aan bod?


 • hersenontwikkeling van baby’s: hoe leren baby’s en hoe kun je de ontwikkeling van baby’s
  stimuleren?
 • wat zijn de mijlpalen in de ontwikkeling
 • speciale aandacht voor de fysieke ontwikkeling en wat baby’s nodig hebben hierin
 • zelfreflectie in het werken met baby’s
 • respectvol omgaan met baby’s: van verzorgen tot dragen, slaapritmes
 • het ontwikkelen van baby-activiteiten; spel- en ontwikkelingsmaterialen


En nog veel meer baby specifieke zaken! De training is verplicht voor alle medewerksters van tante tuit!

Dinsdag 1 januari: Happy New Year!
Wij wensen jullie allemaal een fijn, gezellig, knus, gelukkig, mooi, liefdevol, plezierig, goed, leuk, spannend, smaakvol, spetterend, blij en een prachtig nieuwjaar toe!

Woensdag 18 december: Nieuwe tekening!

Maandag 17 december: Vandaag is ons naambordje in de tuin geplaatst door Mull2Media in Doetinchem!

Vrijdag 7 december: Vandaag de tuinplannen besproken met Fabian Hendriks van Biljoen Groen uit Velp. Ons kinderdagverblijf in Eibergen krijgt een mooie ruime tuin met een grote zandbak, een mooi grasveld en een gezellige patio en twee grote terrassen. De mannen van Biljoen beginnen begin januari aan deze klus en zullen voor eind van deze maand klaar zijn. Ook de buren zijn blij met onze tuinplannen, waardoor ze weer een uitzicht naar 'rechts'krijgen en minder last van bladeren in de herfst. De tuin krijgt een veilig, strak hekwerk van mooie stalen matten.

Vrijdag 30 november: Op zaterdag 1 december hebben wij de sleutel van het pand in ontvangst genomen. Wij denken ongeveer 4 maanden nodig te hebben voor de verbouwingen en de inrichting van dit gebouw. Ook de tuin zal in januari stevig worden aangepakt door Biljoen Groen uit Velp. Behalve een stevig hekwerk zullen er ook twee terrassen, een grote zandbak, een boomhut en een overkapping worden geplaatst. Een veilige maar ook uitdagende speelplek voor de kinderen. In maart 2019 zullen wij op de laatste twee zaterdagen 'open dagen' organiseren voor belangstellenden. Meer informatie hierover volgt binnenkort op deze site. Ook is het mogelijk om alvast een afspraak te maken voor een vrijblijvende rondleiding!